Bananenbrood met espresso en chocolade

Bananenbrood met espresso en chocolade

Een heerlijk bananenbrood met espresso en chocolade zelf maken? Dat kan met dit geweldige recept!

Ingrediënten:

  • 2 el kokosolie
  • 5 rijpe bananen
  • 200 g speltmeel
  • 2 eieren
  • 4 el honing
  • 2 tl bakpoeder
  • 80 ml espresso
  • 1 handje pecannoten
  • 50 g pure chocolade 

 

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Smelt de kokosolie in een pannetje op het vuur.

  • Doe 4 bananen in een keukenmachine, samen met het speltmeel, de eieren, de honing, het bakpoeder, de espresso's en de gesmolten kokosolie.

  • Vermaal de ingrediënten tot een glad beslag.

  • Voeg ook het handje pecannoten toe aan het beslag en maal nog even kort, zodat je een beetje een crunch houdt.

  • Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslag hierin.

  • Snijd de overige banaan in de lengte doormidden en duw in de bovenkant van het bananenbrood.

  • Zet de cakevorm in de oven en bak hem in 45 minuten gaar.

  • Laat het bananenbrood afkoelen op een rooster.

  • Smelt de pure chocolade au bain-marie (in een kom boven een pannetje met kokend water) en drizzle de gesmolten chocolade dan over de bovenkant van het bananenbrood.

  • Zet het bananenbrood in de koelkast totdat de chocolade helemaal uitgehard is, snijd hem dan in plakken en serveer!

  • Enjoy!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »