U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Bananenbrood met espresso en chocolade
- Geplaatst op
- Geplaatst in Bananenbrood, Chocolade, Espresso
- 0
Een heerlijk bananenbrood met espresso en chocolade zelf maken? Dat kan met dit geweldige recept!
Ingrediënten:
- 2 el kokosolie
- 5 rijpe bananen
- 200 g speltmeel
- 2 eieren
- 4 el honing
- 2 tl bakpoeder
- 80 ml espresso
- 1 handje pecannoten
- 50 g pure chocolade
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Smelt de kokosolie in een pannetje op het vuur.
-
Doe 4 bananen in een keukenmachine, samen met het speltmeel, de eieren, de honing, het bakpoeder, de espresso's en de gesmolten kokosolie.
-
Vermaal de ingrediënten tot een glad beslag.
-
Voeg ook het handje pecannoten toe aan het beslag en maal nog even kort, zodat je een beetje een crunch houdt.
-
Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslag hierin.
-
Snijd de overige banaan in de lengte doormidden en duw in de bovenkant van het bananenbrood.
-
Zet de cakevorm in de oven en bak hem in 45 minuten gaar.
-
Laat het bananenbrood afkoelen op een rooster.
-
Smelt de pure chocolade au bain-marie (in een kom boven een pannetje met kokend water) en drizzle de gesmolten chocolade dan over de bovenkant van het bananenbrood.
-
Zet het bananenbrood in de koelkast totdat de chocolade helemaal uitgehard is, snijd hem dan in plakken en serveer!
-
Enjoy!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...