U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Koffievariaties: Americano, Espresso Macchiato & Espresso
- Geplaatst op
- Door Guus Kroes
- Geplaatst in Koffievariaties
- 0
Op het gebied van koffie is de keuze tegenwoordig reuze. Bij het binnenstappen van een koffiebar zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Wij leggen je graag uit hoe bepaalde koffievariaties in elkaar zitten en hoe je deze gemakkelijk thuis kunt bereiden. In deze derde blog over koffievariaties behandelen wij de bekende Americano, Espresso Macchiato & Espresso
Americano
Caffè Americano (of Americano) is een koffiebereiding waarbij een espresso wordt aangelengd met heet water. Op deze manier wordt een koffiesmaak gecreëerd die lijkt op de smaak van filterkoffie. Caffè Americano zou zijn ontstaan in Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er werd heet water bij de espresso gegoten om een koffie te creëren die leek op de koffie die Amerikaanse soldaten gewend waren van thuis.
Espresso Macchiato
‘Macchiato’ betekend ‘bevlekt’ in het Italiaans en daar dankt deze warme drank zijn naam aan. Een Espresso macchiato (ook wel Caffè macchiato genoemd) bestaat uit een normale hoeveelheid gewone espresso, geserveerd in een klein glas of kopje, waaraan een eetlepel warme geschuimde melk wordt toegevoegd. Ook al zijn de ingrediënten (koffie en melk) praktisch gelijk, een macchiato smaakt volstrekt anders dan een cappuccino, namelijk voller en sterker.
Espresso
Espresso is een kleine scheut, donkere, geconcentreerde koffie (30 cc / ml) gemaakt van zeer fijn gemalen koffiebonen. Echte espresso herken je aan een laagje lichtbruine schuimige crema. De cremalaag ontstaat door de hoge druk waarmee het water door de koffie wordt geperst. De cremalaag dient zo stevig te zijn dat het een lepeltje suiker een paar tellen kan dragen. De ideale temperatuur van het water is 93-96 °C. Een espresso serveer je in een kopje met een inhoud van circa 60 ml.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...