U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Koken met thee: Crème brûlée
- Geplaatst op
- Door Guus Kroes
- Geplaatst in Koken met thee
- 0
Earl Grey van goede kwaliteit onderscheidt zich door reuk en smaak. Deze smaakt absoluut niet bitter en heeft tijdens het drinken iets vettigs. Door dit recept leer je het vet uit de thee te onttrekken. In ons lichaam heeft dit vet een positief effect. Het heeft een gezonde en reinigende werking en kan het opgeblazen gevoel na een maaltijd wegnemen.
Ingrediënten:
- 250 ml slagroom
- 250 ml halfvolle melk
- ½ vanillestokje
- 4 theelepels Earl Grey thee
- 3 eidooiers
- 75 gr fijne suiker
- Licht bruine basterdsuiker
Extra nodig:
- Brander
- Bakjes voor de crème brûlée (of ovenbestendige theekopjes)
- Braadslede
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 130°C
- Breng de room , de melk en het vanillestokje aan de kook en laat het 5 minuten trekken. Haal het mengsel daarna van het vuur, voeg de Earl Grey thee toe, roer dit goed door en dek het af. Laat het 5 minuten trekken, zeef de thee en laat afkoelen.
- Klop met een garde de eidooiers door de suiker. Voeg het afgekoelde roommengsel toe en roer het goed door. Doe de crème brûlée in bakjes (of ovenbestendige theekopjes) en zet ze in een braadslede. Vul de braadslede met een laagje water.
- Laat de crème brûlée in 45 minute gaar worden in de voorverwarmde oven en laat het daarna afkoelen.
- Bestrooi voor het serveren de crème brûlée gelijkmatig met wat basterdsuiker en brand de suiker met een gasbrander geleidelijk tot caramel. De crème brûlée is goed wanneer deze trilt als je tegen het servies/bakje aan tikt.
Bron: Koken met thee van Karakter Uitgevers (ISBN 9789045205267)
Reacties
Wees de eerste om te reageren...