Koken met thee: kaasfondue

Koken met thee: kaasfondue

Gebruik onze zwarte thee (lapsang souchong) voor een unieke kaasfondue. Lees hier wat u verder nodig heeft voor deze lekkere traktatie.

Meng 1 eetlepel limoensap, 100 ml witte wijn en 1 eetlepel maïzena. Pak een (gietijzeren) pan en breng dit maïzenamengsel, 200 ml Lapsang Souchong thee en de kaas (bijv. een mix van Emmenthaler en Gruyère) al roerende aan de kook totdat het een gladde massa wordt.
 
Vijzel 1 theelepel Lapsang Souchon theeblaadjes tot stof en voeg deze toe aan de fondue. Als de fondue te dik wordt kun je hem met witte wijn of thee verdunnen.
 
Eet smakelijk!

Bron: Koken met thee - Frank van der Zande 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »