U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Koken met thee: Rosbief met pepermuntthee
- Geplaatst op
- Door Guus Kroes
- Geplaatst in Koken met thee
- 0
Een heerlijk vleesgerecht. Wanneer je kiest voor een gebraad rosbief is een verse muntsaus met pepermuntthee een rijke aanvulling. Lees hieronder hoe je dit gerecht klaarmaakt.
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen:
- 1-2 theelepels pepermuntthee
- Muntblaadjes
- 1,5 kg rosbief
- 2 el uitgesmolten boter
- 200 gram zure room
- 300 gram natuuryoghurt
- 2 el fruitazijn
- Zout
Bereiding:
Ter voorbereiding de vetrand van de rosbief snijden en het vlees ongeveer een uur laten staan op kamertemperatuur. Ondertussen peper malen en het vlees ermee bedekken. De rosbief kort aan alle zijden in de (uitgesmolten) boter aanbraden en vervolgens in een voorverwarmde oven plaatsen (120°C, 90 minuten).
Nu de romige pepermuntsaus bereiden: de kleine muntblaadjes samen met de zure room mixen en goed mengen met de losse pepermuntthee, de natuuryoghurt, de azijn en het zout.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...