U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Koken met thee: Rotolo van spinazie
- Geplaatst op
- Door Guus Kroes
- Geplaatst in Koken met thee
- 0
Beurre blanc is een klassieke saus. Een saus die soms wel iets spannender mag. We hebben ontdekt dat de combinatie van roomboter met Ceylon thee (zwarte thee) werkelijk verrukkelijk is. Bij deze saus kiezen we ditmaal voor een Italiaanse rotolo van spinazie.
Ingrediënten:
Rotolo:- 4 verse lasagnebladen
- 500 gram wilde spinazie (geblancheerd en afgekoeld in ijswater)
- 250 graam ricotta
- peper en zout
Beurre blanc:
- 200 ml droge witte wijn
- 3 theelepels Ceylon thee
- 1 sjalotje (gepeld en gesnipperd)
- 1 laurierblad
- 300 ml plantaardige room
- 250 gram roomboter (koud)
Bereiding:
- Kook de lasagnebladen volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel deze af met koud water. Knijp met een theedoek het vocht uit de spinazie en meng de spinazie vervolgens met de ricotta. Breng dit op smaak met peper en zout.
- Leg de lasagnebladen uit op een werkvlak en leg het spinaziemengsel hier bovenop. Rol de bladen strak op en wikkel ze in plasticfolie. Leg de rol in de koelkast tot gebruik.
- Laat voor de beurre blanc de Ceylon thee een nacht in de wijn trekken (een koude infusie). Zeef de wijn. Verhit de wijn met het sjalotje en het laurierblad en laat het voocht inkoken tot tweederde. Voeg de room toe en laat het inkoken tot de helft. Haal de pan van het vuur.
- Snijd de boter in klontjes en voeg deze één voor één toe aan de saus. Let op, de saus mag niet meer koken. Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Haal de rotolo uit de koelkast, laat de plasticfolie nog even zitten en snijd elke rotolo in drie stukken. Verwijder de plasticfolie. Warm de rotolo in een stoompan op e serveer ze met de beurre blanc.
Bron: Koken met thee van Karakter Uitgevers (ISBN 9789045205267)
Reacties
Wees de eerste om te reageren...