U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Koken met thee: Teabread
- Geplaatst op
- Door Guus Kroes
- Geplaatst in Koken met thee, Teabread
- 0
In theehuis 'Bij van Bruggen' maken ze zelf teabread. De naam zegt het al, brood met thee. Het recept is afkomstig uit Groot-Brittannië waar het steevast gegeten werd bij de traditionele high tea. De 'English High Tea' is ontstaan in de 19e eeuw; de upper class ging 's avonds pas om 8 uur eten en namen dan als tussendoortje aan het eind van de middag een kop thee met allerlei lekkers erbij.
Dit is een erg lekker en makkelijk te maken recept met thee 'Vroeger' van Van Bruggen Thee. Probeer het thuis maar eens uit.
Benodigdheden
- Een cakeblik
- 225 gram abrikozen
- 225 gram pruimen
- 175 gram rietsuiker
- 1 ei
- 100 gram walnoten
- 450 gram bloem
- van Bruggen thee: Vroeger
- 1 theelepel bakpoeder
- peper
Bereiding
- Zet een pot thee en laat deze een tijdje trekken.
- Pruimen en abrikozen mengen in een grote platte schaal. Giet de thee eroverheen, zodat de vruchten “onder water” staan.
- Laat de vruchten een nacht wellen.
- Volgende dag het resterende vocht uit de schaal verwijderen. Voeg de suiker, ei, bakpoeder en walnoten (iets fijnknijpen) toe en schep het door elkaar met nog een scheutje thee. Voeg bloem en een beetje peper toe en meng het geheeel door elkaar.
- Doe het mengsel in een ingevet bakblik en druk het geheel stevig aan. Bak het brood nu 45-50 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.
Geen zin om zelf te bakken? Kom ons teabread dan lekker proeven in Theehuis 'Bij van Bruggen' in Deventer
Reacties
Wees de eerste om te reageren...