U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
No-Bake Champagne Cheesecake
- Geplaatst op
- Geplaatst in Champagne, Cheesecake, Likorette, recept
- 0
De ingrediënten zijn voor 1 grote taart of ongeveer 15 muffinvormpjes.
Benodigheden:
- 100 gram gesmolten roomboter
- 300 gram\ verkruimelde koekjes (digestive/bastogne)
- 600 gram roomkaas
- 150 gram suiker
- 200 gram gesmolten witte chocolade
- 250 ml slagroom ongeklopt
- 10 blaadjes gelatine geweekt in koud water en later uitgeknepen (of 2 zakjes agar- agarpoeder)
- 100 gram gesmolten roomboter
- 300 gram\ verkruimelde koekjes (digestive/bastogne)
- 600 gram roomkaas
- 150 gram suiker
- 200 gram gesmolten witte chocolade
- 250 ml slagroom ongeklopt
- 10 blaadjes gelatine geweekt in koud water en later uitgeknepen (of 2 zakjes agar- agarpoeder)
Optioneel:
- Garnering: chocoboontjes, slagroom en vers fruit
- Garnering: chocoboontjes, slagroom en vers fruit
Bereidingswijze:
- Bekleed twee taartvormen met bakpapier of vet deze in.
- Bekleed twee taartvormen met bakpapier of vet deze in.
- Roer de verkruimelde koekjes door de roomboter en stort het mengsel in de vormen en druk aan met de
bolle kantvan een lepel.
- Klop de roomkaas los en meng met de suiker. Spatel de gesmolten witte chocolade erdoor.
- Doe de slagroom in een pannetje en verwarm deze (laat het niet koken).
- Roer daarna de uitgeknepen gelatine of agar-agar door de slagroom tot het poeder is opgelost.
- Schenk het slagroommengsel door het chocolademengsel en schenk ook de champagne-likorette erbij.
- Spatel rustig om tot het een mooi glad geheel en schep deze op de koekjes bodem.
- Zet de cheesecake minstens 8 uur in de koelkast om op te stijven.
- Garneer naar wens!
- Enjoy!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...