U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Oma weet raad: Voordelen van groene thee (deel 3)
- Geplaatst op
- Door Oma Tonnie
- Geplaatst in Oma weet raad
- 1
Derde deel van deze reeks. Groene thee is volgens mij één van de gezondste dranken op deze planeet. Een puur natuurproduct dat vele natuurlijke antioxidanten bevat. In deze eerste blog over groene thee zal ik wat verder ingaan op de gezonde eigenschappen van deze heerlijke warme drank.
Dit is mijn laatste blog in deze reeks over groene thee. We hebben namelijk nog enkele gezonde eigenschappen te gaan...
Ben jij op zoek naar gezonde groene thee? Ons assortiment is ontzettend uitgebreid!
17. Bevordert de leverfunctie
Antioxidanten in groene thee helpen bij het wegwerken van schadelijke radicalen en houden uw lever in vorm. Zo wordt ook het risico op vette lever vermindert. Dit is een aandoening waarbij vet zich ophoopt in de lever.
18. Voorkomt osteoporose
Osteoporose komt vooral voor bij vrouwen op later leeftijd (na de menopauze). Botten worden dan zwakker en de botdichtheid neemt af. Botten worden broos en breken sneller. De fluoride in groene thee helpt uw botten sterk te houden en vertraagd de afbraak er van.
19. Tegen maagklachten
Denk bijvoorbeeld aan een voedselvergiftiging of een maaginfectie. Gebruik dan groene thee maar zeker niet te veel. Overmatig gebruik kan juist averechts werken in het geval van dergelijke maagklachten.
20. Natuurlijke zonnebrandcrème
Maak thuis een natuurlijk zonnebrandcreme van groene thee. Kook twee kopjes water en een half kopje groene thee gedurende 8 minuten op matig vuur. Zeef de bladeren en laat deze afkoelen. Wanneer deze op kamertemperatuur is brengt u deze met behulp van een stukje katoen aan op de huid.
21. Sterkere nagels
Houd uw nagels sterk en gezond en voorkomt vergeling. Laat uw nagels gerust één keer paar weken rusten in bad van groene thee.
22. Neurologische aandoeningen
Dat groene thee goed is voor de hersenen heb ik reeds genoemd. Dankzij de polyfenolen word celbeschadiging in de hersenen tegen gegaan. Regelmatige consumptie van groene thee helpt bij het voorkomen van degeneratieve en neurologische ziekten zoals Alzheimer en Parkinson.
23. Voeg eens een beetje citroen toe.
Groene thee is erg lekker met een beetje citroen. Dit kunnen stukjes citroen zijn of een beetje sap. Citroenen zijn een rijke bron van vitamine C. In combinatie met groene thee zorgt dat voor een lekkere en erg gezonde drank.
24. Goed voor mond en gebit
In groene thee zit ook EGCG, erg krachtig tegen bacteriën en veelgebruikt in tandheelkundige producten. Helemaal in combinatie met citroensap is groene thee erg geschikt tegen gevaarlijke tandheelkundige bacteriën.
25. Bevorderd ijzerabsorptie
Je lichaam absorbeert ijzer uit bepaalde voedingstoffen zoals groenten en vlees. Groene thee bevordert de absorptie van ijzer uit vlees en remt juist de absorptie van ijzer uit plantaardige bronnen. Heb je een ijzertekort houd hier dan rekening mee.
Groene thee remt de ijzeropname uit plantaardige bronnen iets, maar heeft juist een positieve invloed op de ijzeropname uit bijv. vlees. Ik zal de blog ter verduidelijking iets aanpassen, bedankt voor de tip.
Ik las op internet dat groene thee juist de opname van ijzer remt . Hoe zit het nou ? Grtjs Els