In Italie is polenta een basisgerecht, dat vroeger door de armen werd gegeten. In de Nederlandse keuken kom je het echter weinig tegen. Je kan het op veel verschillende manieren bereiden. Wij kiezen hier voor gebakken, krokante polenta in blokjes gesneden. De smaak van groene thee past perfect bij het romige van de polenta.
Eendenborst met gekonfijte aardappel en wortelpuree met gemberthee. Gember en wortel is al een bewezen goed huwelijk. De gemberthee geeft deze combinatie een klein bittertje.
Een gerecht dat er erg spectaculair uitziet en vrij gemakkelijk te maken is. Middels een zoutkorst wordt de vis afgesloten en kunnen de sappen die vrijkomen bij de verhitting van de vis blijven circuleren in de zoutkost. Het is een bereidingstechniek die vaak wordt toegepast in mediterrane landen. De vis droogt hierdoor niet uit en krijgt, mede door de kruiden in de thee, extra smaak.
Geef lamschenkel een bijzonder accent mee door een bouillon te trekken van Cascara thee en hier en saus van te maken om de schenkel in te garen. Lees hier over dit fijne vleesgerecht
Maak gebruik van onze kruidenthee Marokkaanse Munt om een heerlijke, frisse mintachtige couscous op tafel te zetten. Lees hier verder het recept.