Thee tijdens de zwangerschap

  • Geplaatst op
  • 0
Thee tijdens de zwangerschap

Thee tijdens de zwangerschap is een veelbesproken onderwerp onder aanstaande moeders. Het is dé perfecte manier om even te ontspannen, maar niet elke thee is veilig. In deze blog bespreken we verschillende thee soorten die je kan drinken tijdens je zwangerschap.

Cafeïne en theïne 

 De hoeveelheid cafeïne (of theïne, wat in feite hetzelfde is) in thee varieert, afhankelijk van het type thee en de manier waarop het is bereid. De meeste gezondheidsinstanties raden aan dat zwangere vrouwen hun cafeïne-inname beperken tot ongeveer 200 mg per dag.

  • Zwarte thee: Ongeveer 40-70 mg cafeïne per kopje (240 ml).
  • Groene thee: Ongeveer 20-45 mg cafeïne per kopje (240 ml).
  • Kruidenthee: De meeste kruidentheeën zijn cafeïnevrij, maar sommige kunnen kleine hoeveelheden cafeïne bevatten, afhankelijk van de ingrediënten.

 

Mag je groene thee drinken tijdens de zwangerschap?

Groene thee heeft enkele gezondheidsvoordelen, maar zwangere vrouwen moeten deze met mate drinken. Een kopje (240 ml) bevat ongeveer 20-45 mg cafeïne. Onderzoekers raden aan voorzichtig te zijn, omdat polyfenolen in groene thee de Ductus Botalli (DB) kunnen vernauwen, wat risico's voor de ongeboren baby met zich mee kan brengen. Eén kopje per dag lijkt doorgaans veilig, maar het is verstandig om vooral in de laatste drie maanden van de zwangerschap terughoudend te zijn. Dit advies komt van de Koninklijke Nederlandse Organisatie voor Verloskunde (KNOV).

 

Mag je rooibos thee tijdens zwangerschap?

Rooibos thee is een uitstekende keuze voor zwangere vrouwen, omdat het van nature cafeïnevrij is. Je kunt het zonder zorgen meerdere keren per dag drinken. Rooibos is rijk aan antioxidanten, ondersteunt je spijsvertering, vermindert stress en kan bijdragen aan een betere nachtrust. Wil je een veilige en betrouwbare keuze? Probeer dan onze rooibos naturel melange!

 

Veilige thee tijdens de zwangerschap: ontdek de voordelen van brandnetel, Griekse Bergthee en rozenbottel.

Brandnetel thee is veilig tijdens de zwangerschap en kan ook bij het geven van borstvoeding worden gedronken. Het wordt aanbevolen om 1 tot 3 kopjes per dag te drinken, wat een veilige hoeveelheid is. Brandnetel thee zit boordevol essentiële voedingsstoffen zoals ijzer, calcium en magnesium. Het ondersteunt je energie, verbetert je bloedcirculatie en helpt overtollig vocht af te voeren. Zoek je een pure brandnetel thee? Klik dan hier!

 

Griekse bergthee is ook een prima keuze voor zwangere vrouwen. Het is ontzettend gezond en bevat geen nadelen die sommige andere theesoorten wel hebben. Het is cafeïnevrij en bevat geen bloeddrukverhogende ingrediënten zoals zoethout. Dus, als je een lekkere en gezonde thee wilt drinken, probeer dan zeker Griekse bergthee! Ook hier wordt aangeraden om 1 tot 3 kopjes per dag te drinken.

Rozenbottels worden al meer dan 2000 jaar als medicijn gebruikt en bevatten veel antioxidanten, waaronder vitamine C tot wel 10 keer zoveel als in sinaasappels! Ze geven een boost aan je immuunsysteem en helpen je lichaam bij het opruimen van virussen. Rozenbottel thee is perfect om te drinken tijdens je zwangerschap, en onze rozenbottelthee is absoluut een aanrader!

 

Welke thee tijdens de kraamperiode?

Frambozenblad thee

Frambozenblad thee is populair tijdens de kraamperiode. Het versterkt de spieren van de baarmoeder, wat kan helpen bij het verminderen van bloedverlies na de bevalling. Ook bevordert het een effectieve samentrekking van de baarmoeder en kan het een positief effect hebben op de borstvoeding. Let wel op: frambozenblad thee wordt afgeraden in de eerste 37 weken van de zwangerschap.

Vrouwenmantelthee

Vrouwenmantelthee wordt afgeraden tijdens de zwangerschap. Sommige vrouwen hebben wel baat gehad bij het gebruik van vrouwenmantelthee ná 40 weken zwangerschap. Er wordt beweerd dat vrouwenmantelthee stimulerend werkt op de baarmoeder. Zo zou je een bevalling kunnen opwekken, krachtigere weeën kunnen krijgen en zou de baarmoeder vlotter herstellen naar het normale volume. Vrouwenmantelthee werkt samentrekkend, daarom raden wij het gebruik dan ook zeker af voor zwangere vrouwen die nog niet vlak bij hun uitgerekende datum zijn.

Moeder en Kind borstvoeding thee

Na de bevalling is het belangrijk om aandacht te besteden aan je voeding, ook tijdens het geven van borstvoeding. Onze ‘Moeder en Kind’ kruidenthee bevat ingrediënten zoals venkel, dille, anijs, bokshoorn, karwijzaad, zoethout en mosterdzaad.

 

Samenvatting

Thee tijdens de zwangerschap

  • Rooibos
  • Brandnetel 1-3 kopjes per dag
  • Griekse bergthee 1-3 kopjes per dag
  • Rozenbottelthee
  • Lindebloesem
  • Kamille

 

Thee tijdens de kraamperiode

  • Frambozenblad ná 37 weken zwangerschap
  • Vrouwenmantelthee ná 40 weken zwangerschap/ná bevalling
  • Moeder en kind na de bevalling/ bij geven van borstvoeding

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »