U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Koken met thee: Tonijn met sesam-sencha korst, salade en matcha kaviaar
- Geplaatst op
- Door Guus Kroes
- Geplaatst in Koken met thee
- 0
Ditmaal maken we een voorgerecht met vis en Japanse groene thee (Japan Sencha). Heerlijk om uw diner mee te beginnen. Lees hieronder hoe we te werk zijn gegaan.
Ingrediënten:
Voor 4 personen
Basis ingrediënten:
- Sushi tonijn in rechthoek / blok gesneden, ongeveer 10 – 12 cm
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- 1 eetlepel zwarte sesamzaadjes
- 1 eetlepel wasabi sesamzaadjes
- 1 eetlepel Japan Sencha
- Gepofte bruine rijst
- Lente ui
- Limoen-koriander mayonaise
Salade
- Koolrabi
- Radijs of rettich
- Komkommer (zonder schil en zaadlijst)
- 1/2 eetlepel gember siroop
- 1 eetlepel sushi azijn
- 1 eetlepel bereidde Japan Sencha (dus eerst lekker 3 – 4 keer bereiden en lekker van genieten de gebruikte blaadjes hebben we nodig voor dit recept.)
Matcha kaviaar
- 1 theelepel matcha
- 1 theelepel poedersuiker
- 1 eetlepel neutrale olie
- 40 gram mini tapiocaparels
Matcha zout
- ½ theelepel matcha
- 1 eetlepel grof zeezout
Werkwijze
Begin een dag van tevoren met de matcha kaviaar. Strooi de tapiocaparels in voldoende kokend water en kook voor 10 – 15 minuten tot ze geheel doorzichtig zijn. Giet de tapioca af in een vergiet en spoel met koud water, laat uitlekken. Meng ondertussen de Matcha van 'Van Bruggen Thee', poedersuiker en de olie met 1 eetlepel heet water tot een papje. Vermeng met de tapioca en bewaar afgedekt in de koelkast.
Snijd voor de salade de radijs, koolrabi en komkommer in mooie kleine blokjes. Maak een dressing van de sushi azijn en gembersiroop. Meng dit door elkaar en laat een paar uurtjes intrekken. Vlak voor het opdienen meng je er een eetlepel nat (bereid) senchablad doorheen.
Voor het Matcha zout meng je de Matcha met het zeezout.
Meng alle sesamzaadjes en de droge Japan Sencha door elkaar en wentel de tonijn aan de 4 lange zijden door het sesammengsel. Bak in en hete koekenpan ingesmeerd met een beetje olie de tonijn per zijde ongeveer 1 minuut, zodat de tonijn net gaar is aan de buitenzijden, maar nog rauw in het midden. Snijd de tonijn in plakken van ongeveer 1,5 cm dik.
Bord opmaken: Leg een beetje salade op het bord, 2 tonijnplakjes per persoon, strooi er wat gepofte bruine rijst en lente ui over. Spuit wat limoen-koriander mayonaise op het bord. Maak af met het Matcha zout en de Matcha Kaviaar.
Bron: www.tealifestyle.nl
Reacties
Wees de eerste om te reageren...