U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Walnootcake met zwarte thee
- Geplaatst op
- Geplaatst in Cake, Gulle Lach, Kaneel, Walnoot, Zwarte thee
- 0
Een heerlijke walnotencake met zwarte thee en een kaneelglazuur! Om gezellig samen van te snoepen!
Ingrediënten:
120-150 ml water
300 g suiker
3 eieren
125 g boter
500 g bloem
1 pakje bakpoeder
1 tl kaneelpoeder (naar smaak)
100 g gehakte walnoten
Glazuur (optioneel)
130 gram poedersuiker
1 el ongeklopte slagroom
1 el melk
1/4 tot 1/2 tl kaneelpoeder
Verder:
Theefilter (een zakje of een thee-ei)
Bereiding:
- Laat de "Gulle Lach" 3-5 minuten trekken in heet water.
- Mix de eieren en de suiker.
- Voeg de thee en de boter toe en meng tot een glad geheel.
- Doe het bakpoeder, de bloem en de gehakte walnoten bij het mengsel en mix tot er een mooi geheel ontstaat.
- Voeg kaneel (naar smaak) toe.
- Giet het mengsel in een cakevorm en bak ongeveer 1 uur op 175°C.
Glazuur (optioneel)
- mix de poedersuiker met de slagroom, de melk en het kaneelpoeder.
- Giet het glazuur voorzichtig over de afgekoelde cake, laat het iets naar beneden druipen voor een mooi effect!
- Laat het even drogen, zo wordt het eten van de cake minder rommelig!
Wil je zeker weten dat je cake goed gaar is? Prik een satéprikker in de cake. Als deze er schoon (en droog) uitkomt is de cake goed gaar!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...