Walnootcake met zwarte thee

Walnootcake met zwarte thee

Een heerlijke walnotencake met zwarte thee en een kaneelglazuur! Om gezellig samen van te snoepen!

Ingrediënten:

3 tl Gulle Lach

120-150 ml water

300 g suiker

3 eieren

125 g boter

500 g bloem

1 pakje bakpoeder

1 tl kaneelpoeder (naar smaak)

100 g gehakte walnoten

 

Glazuur (optioneel)

130 gram poedersuiker

1 el ongeklopte slagroom

1 el melk

1/4 tot 1/2 tl kaneelpoeder

 

Verder:

Theefilter (een zakje of een thee-ei)

 

Bereiding:

  • Laat de "Gulle Lach" 3-5 minuten trekken in heet water.
  • Mix de eieren en de suiker.
  • Voeg de thee en de boter toe en meng tot een glad geheel.
  • Doe het bakpoeder, de bloem en de gehakte walnoten bij het mengsel en mix tot er een mooi geheel ontstaat.
  • Voeg kaneel (naar smaak) toe.
  • Giet het mengsel in een cakevorm en bak ongeveer 1 uur op 175°C.
 

Glazuur (optioneel)

  • mix de poedersuiker met de slagroom, de melk en het kaneelpoeder.
  • Giet het glazuur voorzichtig over de afgekoelde cake, laat het iets naar beneden druipen voor een mooi effect!
  • Laat het even drogen, zo wordt het eten van de cake minder rommelig!
 
Wil je zeker weten dat je cake goed gaar is? Prik een satéprikker in de cake. Als deze er schoon (en droog) uitkomt is de cake goed gaar!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »