U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Koken met thee: Wortelsoep met lindebloesem
- Geplaatst op
- Door Guus Kroes
- Geplaatst in Koken met thee
- 0
We gaan weer koken met thee. Vandaag zetten we een wortelsoepje op tafel met lindebloesem. Deze soepvariant is, naast erg lekker, ook nog eens gezond vanwege de heilzame werking van lindebloesem. Lees hier het hele recept.
Het schijnt dat de positieve eigenschappen van lindebloesem al in de Middeleeuwen bekend waren. Ook vandaag de dag behoort het tot de bekendste ‘wondermiddelen’ van de natuur. Het geeft rust bij maag- en buikrampen en bevordert de spijsvertering en de bloedcirculatie. Wij gaan er vandaag een soep van maken.
Ingrediënten:
Voor 4 porties:
- 4-5 tl lindebloesemthee
- 1 liter water
- 500 gram wortelen
- 200 gram aardappelen
- 2 gehakte sjalotten of 1 ui
- 3 el boter
- Zout + peper
- Scheut room
Bereiding:
Breng 1 liter water aan de kook en laat de pure lindebloesemthee circa 5 minuten trekken. Ga ondertussen de aardappelen en wortelen schillen en in snij deze in kleine blokjes. Deze vervolgens aanstoven in boter en de lindebloesemthee en een snuifje zout en peper toevoegen. Vervolgens mixen tot een gladde soep. De lindebloesem-wortelsoep nogmaals kort laten koken en afwerken met een beetje room. Eet smakelijk!
Bron: www.cilia.eu
Reacties
Wees de eerste om te reageren...