U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Scottish Breakfast - Zwarte thee
Artikelcode | 00432 |
Klassieke Schotse ontbijtthee
De 'English Breakfast' kennen we allemaal. Het is ook verreweg de bekendste ontbijtthee maar de eerste ware ontbijtthee is ooit - in 1892 - in Schotland ontstaan, dankzij een Schotse theemeester, Drysdale genaamd. Volgens de legende had Drysdale in de 18de eeuw een behoefte aan een nog sterkere versie van de reeds bestaande ontbijttheeën die Queen Anne naar Engeland had gebracht. Drysdale wou een melange creëren die door het zware ontbijtvoedsel zou snijden en een barst van duurzame energie zou geven. Tot op de dag van vandaag is de Schotse ontbijtthee nog steeds de sterkste van de drie rassen.
Ook deze thee heeft die authentieke smaak van hoge kwaliteit. Deze 'Scottish Breakfast' is een samenstelling van de beste Afrikaanse CTC en een klassieke Assam. CTC staat voor 'Crush', 'Tear' en 'Curl', dit is een typische Afrikaanse methode van thee produceren die zich kenmerkt door een sterke smaak. Zoals gezegd, heerlijk en ideaal bij het ontbijt. Ook lekker met een beetje melk en suiker.
Ingrediënten: Assam en Afrikaanse CTC.
Zetadvies: 1 kop, 1 doseerlepel (2 gram), water temp. 95°C, 2-4 min. laten trekken.
Laat ons helpen!